Underhållning online

Home / maxg / Underhållning online

Underhållning online

Internet har bidragit till mycket underhållning för många människor. Flera har upptäckt spel, videor och annat som de fördriver sina dagar med och många har dessutom upptäckt att de kan tjäna pengar på detta.

Det finns dock också andra underhållande orsaker som är mer allmänbildande än tv-program och liknande. Det handlar till exempel om att man kan läsa tidningar och böcker. Just när det gäller läsning finns det en hel del olika tidningar man kan ta del av. Några av dem är faktatidningar, och andra är rena underhållningstidningar. Det finns till exempel serietidningar för både barn och vuxna och gott om noveller och andra berättelser.

Oavsett om man är ung eller gammal kan man finna en eller flera tidningar som passar. Tack vare att det finns så många kategorier, språk och märken kan var och en finna sin egen favorittidning. När det gäller familjer kan tidningsappar ofta användas på upp till fem enheter samtidigt och det gör att varje familjemedlem kan läsa sin tidning i lugn och ro. En person kan läsa kvällstidningen, en annan sporten, en tredje en serietidning och den fjärde kan läsa en vetenskapstidning. Det gör att det inte behöver bli bråk om vem som ska läsa vad. Om flera vill läsa samma tidning är detta också möjligt.

Nyttigt att läsa

Många menar att det är nyttigt att läsa, men att det är mindre nyttigt att läsa på en skärm. Detta är dock något som är mycket omdiskuterat. I skolorna går studierna allt mer ut på att det ska ske på skärmar, datorer och liknande. Allt fler barn som har svårt för att läsa får surfplattor som hjälp och synskadade som inte kan läsa vanliga böcker kan ibland lyckas läsa medhjälp av en platta där de själva kan zooma in texten så att den blir tillräckligt stor. Många barn vägrar också läsa böcker för att det kan riskera att se töntigt ut och då är det i många fall bättre att barnet faktiskt läser. Vuxna kan lätt fastna i spel och liknande, men att ge barnen ett bra föredöme och istället ta upp surfplattan och läsa något kan ge många fördelar.