Hur går man tillväga?

Home / maxg / Hur går man tillväga?

Hur går man tillväga?

Om man vill börja läsa tidningar och magasin online finns det flera sätt att gå tillväga på. Hur man ska göra beror på vilken tidning man vill läsa, vilken enhet man vill läsa från och så vidare.

Läsa lokalnyheter

Om man vill läsa lokalnyheter online är det allra lättast att gå in på den aktuella tidningens hemsida. Ofta finns det gratis artiklar att läsa direkt. Om man vill ta del av allt innehåll eller ha möjlighet att läsa tidningen som pdf behöver man dock ofta betala för en prenumeration. Instruktionerna kan se lite olika ut men vanligen betalar man via faktura eller bankkort och få får man med en gång tillgång till allt material på sajten. Här går man tillväga på samma sätt oavsett om man läser från datorn, surfplatta eller mobil. Man går in i enhetens webbläsare och sedan klickar man sig in på tidningen. Här klickar man sig sedan vidare till artikeln eller pdf-kopian av tidningen och börjar läsa.

Kvällstidningar

När det gäller kvällstidningarna kan man gå in direkt på tidningarnas sajter och läsa flera artiklar. Även här är det dock så att man kan behöva betala för att låsa upp visst material. På tidningarnas egna sajter kan man ofta inte läsa hela tidningen som pdf. För att läsa artiklarna går man bara in på sajten och sedan klickar man sig in på det man vill läsa. Det finns dock allt som oftast möjlighet att läsa kvällstidningar i olika typer av tidningsappar till telefon och surfplatta. Dock finns bara själva huvudtidningen med. Sportbilagor och tv-guider brukar inte finnas.

Andra typer av magasin

Om man vill läsa andra typer av magasin måste man ofta ladda ner en app till surfplattan eller mobilen. Till denna får man sedan skaffa ett abonnemang för att få tillträde till de olika tidningarna som finns att läsa. Själva appen laddas ner från appstore, Google Play eller liknande och apparna är helt säkra att använda. Ifrån appen ser man alla tidningar som finns att välja på och genom att klicka på den aktuella tidningen kan man läsa den. Man kan också välja att ladda ner tidningar till sin enhet för att kunna läsa dem när man inte har tillgång till internetuppkoppling. Detta kan till exempel vara en stor fördel inför resor, till utflykter eller för stunder när man har strömavbrott. Ett par nedladdade tidningar kan ge många timmars underhållning oavsett var man befinner sig någonstans.